Het was april 2018 en Koen Olde Hanter had zojuist zijn vaste baan als consultant opgezegd.

Koen Olde Hanter heeft Aanstreekelijk in 2018 opgericht, met het idee dat producten helemaal niet over de hele wereld vandaan hoeven te komen. Sterker nog, heel veel van de producten die wij dagelijks consumeren kunnen ook om de hoek in Twente gehaald worden. 
Koen heeft Environmental Sciences gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na zijn studie heeft Koen zijn eerste jaren als consultant gewerkt. Dit was een kantoorbaan en hij merkte dat hij daar ongelukkig van werd. Hij wilde wat voor de wereld betekenen. Tijdens zijn studie zag hij al dat er verandering moest komen in ons consumptiepatroon. Hij heeft Aanstreekelijk opgericht in zijn steentje hieraan bij te dragen. 

In november 2018 opende Koen zijn eerste winkel met streekproducten aan de Steenstraat in Oldenzaal. Dit werd al snel een succes, waardoor hij besloot om een tweede vestiging te openen. Toen de kans voordeed om een monumentaal pand in Delden te gaan huren, wist hij dat hij hier zijn tweede winkel wilde openen. In september 2019 opende hij daar de deuren. Ook rond september 2019 raakte Koen in gesprek met Danny de Vries, één van de initiatiefnemers van de Twentse Ambassade. Zij waren van plan om een streekwinkel in de Markthal in Rotterdam te beginnen, om zo Twente en haar mooie producten te promoten. In december 2019 is de winkel in Rotterdam geopend.  

Aanstreekelijk
Aanstreekelijk
Aanstreekelijk
Springendal

Maar hij kan het natuurlijk niet alleen

Rond juli 2019 kwam Koen in contact met Jan Matheeuwsen. Jan had interesse om een webshop te openen en streekproducenten te verkopen. Omdat Koen hier al bijna een jaar mee bezig was, leek het beter om de krachten te verenigen. Jan is bij Aanstreekelijk in dienst gegaan en werd verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de winkel in Oldenzaal. Met de opening van de winkel in Delden, kreeg Aanstreekelijk er ook twee medewerkers bij. Deze dames zetten zich in voor de winkel. 

 

De kerstdrukte in 2019 kwam eraan, mede door de vele interesse in kerstpakketten en relatiegeschenken. In november 2019 ging Koen in gesprek met Mark Commandeur, tevens zijn zwager. Mark zou in eerste instantie helpen om de drukke dagen voor kerst door te komen. Echter vond hij alles zo leuk dat hij zich sinds januari 2020 bij Aanstreekelijk heeft aangesloten. Mark is verantwoordelijk voor de inkoop en voorraad van de producten en ondersteunt de medewerkers in Delden en Ootmarsum.