Bossink Lamsvlees
Bauke Bossink
Bauke Bossink

Bauke Bossink is letterlijk opgegroeid tussen het wol. Hij heeft op de Agrarische Hogeschool in Dronten zelfs zijn scriptie geschreven over de lamsvleesketen. 

Na de geboorte blijven de lammeren gewoon bij hun moeder, lekker in de wei. 

Vader Tonnie Bossink is al ruim 40 jaar slager en worstmaker. 

Over Lamsvlees Bossink

Bauke Bossink groeide op tussen de schapen op de ouderlijke boerderij in Weerselo. Om zijn kennis verder uit te bereiden is hij daarna naar Australië en Nieuw Zeeland gegaan, want nergens weten ze meer van schapen dan daar. Deze kennis heeft hij mee teruggenomen naar Nederland om zijn studie af te ronden én om zijn bedrijf op te zetten.
De boerderij in Twente is regionaal en kleinschalig en zo ziet Bauke dat ook graag. Hij werkt puur natuur. Als de lammetjes geboren worden blijven ze bij hun moeder in de wei. Door de vacht van de schapen blijven ze met elk weer gewoon buiten. Alleen bij een pak sneeuw gaan ze naar binnen, want dan is er geen gras meer om op te eten.
Deze prachtige beesten staan op Natura 2000 grasland in Weerselo. Het is een prachtig gezicht als ze het weiland in gaan en het gras staat kniehoog. Het bokken en donderjagen is een beeld dat nooit verveeld. Door deze aanpak is het lamsvlees van enorm hoge kwaliteit en ontzettend lekker. De lamsworstjes zijn een aanrader, super makkelijk te bereidden, passen bijna overal bij en top van smaak.

Producten