Culibes
Gerd Spenkelink en Netty Bentvelsen

Vlierbessen bevatten veel vitamine A, B6 en C, en ook veel mineralen zoals calcium, kalium, fosfor, natrium, magnesium, ijzer, zink, koper en selenium. Veel gezondheidsclaims t.a.v. de vlierbes hebben te maken met de grote hoeveelheid anthocyanen (krachtige anti-oxydant) in de bessen.

Gerd Spenkelink is 7 jaar geleden zijn passie achterna gegaan: Van onderzoeker aan de Universiteit Twente naar vlierbessen en vlierbloesem kok. 

Op de website van Culibes vind je veel recepten en inspiratie wat je allemaal met vlierbessen en vlierbloesem kunt doen. 

Over Culibes

Al sinds 2013 maakt Culibes heerlijke vlierbloes en vlierbesproducten. Dit doen ze op een kleinschalige manier en met een ambachtelijk productieproces. Zo blijven ze zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke natuurproduct. Dit doen ze met de siroop en het sap, maar ook met meer eigentijdse producten als de bakmix en de desertsaus. De samenstelling zijn zo eenvoudig en authentiek mogelijk.

Het oogsten van de vlierbesplanten is al een eeuwenoude plattelandstraditie. Twee keer per jaar worden de gezonde voortbrengselen van de vlier geplukt. Dit gebeurt in het voorjaar wanneer de bloesems geplukt worden in het najaar als de bessen rijp zijn.

Producten