Johan Nijhof en Ruud van der Gevel

Met Huttenkloas bent u gegarandeerd van een kwaliteitsbier

Huttenkloas Bier zit in Albergen, maar 17 kilometer van de winkel in Oldenzaal en Delden!

Kent u het verhaal van Huttenkloas? lees hieronder meer! 

Over Huttenkloas Bier

Het brouwen van Huttenkloas is een enorm arbeidsintensief proces, met als resultaat een selectie bieren waar de liefde en passie vanaf spat – en dat proef je!

Inmiddels is Huttenkloas allang geen kleinschalige brouwerij meer. In 2017 werd er ongeveer 6.500 hectoliter bier per jaar geproduceerd (ter vergelijking: in 2008 was dat nog 500 hectoliter!). En als klap op de vuurpijl is er in september 2018 een nieuwe brouwinstallatie geïnstalleerd, waarmee de productiecapaciteit bijna verdubbeld wordt.

Huttenkloas

De meest beruchte struikrover en moordenaar uit Twente was zonder twijfel Huttenkloas. Deze misdadiger, geboren als Klaas Annink, woonde rond 1750 met zijn gezin in een armoedig hutje.

Huttenkloas pleegde verschillende moorden om aan geld te komen. Eerst alleen, later met de hulp van zijn vrouw en zoon, sloeg hij zijn slachtoffers met een bijl de ‘harses’ in. 
Bijna iedereen in zijn omgeving vermoedde wel iets, maar niemand durfde hem aan te geven. “Denk der um, oene hoes is van hoalt en streu”, dreigde Kloas dan.

Huttenkloas ging zelf voor de bijl toen hij naar de kerk ging in de kleding van één van zijn slachtoffers. Hij werd gearresteerd en meer dan honderd dagen vastgezet in een dwangstoel, waarna hij publiekelijk ter dood veroordeeld werd. De voltrekking trok meer dan 20.000 bezoekers: het was het proces van de eeuw.

Wat zol e geer’n zon lekker biertjen hemn had. Dan zol ‘m ‘t wochtn stukkn legter ween vallen. Tut!

 

Bieren