Shiitake
Shiitake
Johnni en Marga Masselink

De shiitake is een zeer veelzijdige paddenstoel. 

Marga en Johnni hebben ongelofelijk veel passie voor hun producten. 

De shiitakes zijn volledig biologisch!

Over Shiitake kwekerij Masselink

Shiitake kwekerij Masselink is gespecialiseerd in het kweken van biologische shiitake. De shiitake wordt gekweekt via een unieke en biologische kweekwijze.

Johnni en Marga Masselink hebben sinds 2007 het roer volledig omgegooid. Voor 2007 was Shiitake kwekerij Masselink nog actief in de pluimveesector. Wegens het ontbreken van uitbreidingsmogelijkheden moest er een keuze gemaakt worden: een bedrijfsomschakeling of verhuizen. Verhuizen was geen optie, er moest gezocht worden naar een andere oplossing.

Na een lange zoektocht naar een nieuw en bijzonder product werd er gekozen voor de shiitake. Deze paddenstoelsoort is niet alleen erg smaakvol, maar heeft ook een bijzondere teelt. In Nederland wint de shiitake langzaam terrein, maar is in veel landen al erg bekend vanwege haar geneeskrachtiger werking. Bovendien is de paddenstoel veelzijdig te gebruiken in de keuken.

Johnni en Marga zijn mensen met ontzettend veel passie voor wat ze doen. Toen Aanstreekelijk langs ging vroegen we aan Johnni of hij de levende dieren niet mist, zijn antwoord? Dit leeft toch ook. Ga er daarom ook vooral een keer langs, want het is heel bijzonder om te zien hoe het bedrijf in z’n werk gaat!

Producten